domingo, 1 de enero de 2017

SANDRA Casas Molina: dues cares d'una mateixa LLUITA.


Secretària Autonòmica fins al dia d'avui i membre de les Plataformes en Defensa de la Llei d'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència avui, ahir i sempre... són les dues cares d'una mateixa lluita.

La Secretària Autonòmica deixa la política i torna als carrers i a la lluita en els jutjats, com advocada, així ho anunciava de bon matí al seu Facebook.

Les Plataformes en defensa de la Llei de Dependència del País Valencià volem dir que se'n va del govern autonòmic la secretària autonòmica, però la persona, la sempre lluitadora incansable, la del cos menudet però amb una energia inesgotable, la dels principis i conviccions socials fermes ni se'n va ni torna, perquè eixa mai ha deixat d'estar-hi. A un costat o altre de la lluita social, del costat de l'Administració o dels Dependents i les seues famílies, mai li ha mancat un alè per canviar les coses.

Canviar el model que a colp de decrets i legislacions injustes va forjar el Partit Popular a la Comunitat Valenciana no ha sigut ni està sent fàcil. Massa malifeta!  Impossible canviar en poc temps el rumb marcat per la cobdícia dels qui volien fer caixa amb la Llei de Dependència i pels nefastos governants que els ho van permetre. Els qui van sembrar un camí de roses per als incompetents que no van saber portar a terme i fer complir la Llei 39/2006, alhora que minvaven tota esperança de les persones en situació de Dependència arrossegant-los per un camí de tortuosos espines, són els mateixos que avui intenten tapar la seua gestió amb notícies com que deixa el govern autonòmic per incompatibilitats amb la seua professió. Posar el ventilador per escampar la merda és el que millor sap fer el Partit Popular,  però ja tots i totes sabem que aquest no és més que un mecanisme per tapar els seus errors i la desídia que els va caracteritzar quan tenien el poder per fer complir la Llei i desenvolupar-la i dotar-la de recursos, com mereixien les persones en situació de Dependència. 

A la Sandra Casas, Secretària Autonòmica, i a la resta del seu equip a la Conselleria, li volem agrair els avanços aconseguits en poc més d'any i mig i la seua empremta perquè quedaren posats els pilars per a un nou Sistema d'Atenció a la Dependència. 

A la Consellera, Mónica Oltra, i a l'equip de govern del "Botànic", li volem agrair que un dia confiara en una persona del sí de les Plataformes per exercir el seu treball. Valorem molt positivament el canvi en les formes,  amb una actitud dialogant i propera, cosa que mai vam aconseguir amb els anteriors governs valencians. A més, li demanem que obre amb seny perquè la persona que ocupe el càrrec que ara deixa Sandra siga algú tan sensible com ella amb les nostres problemàtiques i que siga capaç d'entendre que encara ens queda molt per fer i que els canvis no seran efectius ni possibles sense la implicació, el diàleg i la participació de les persones en situació de Dependència i els seus familiars.

A Sandra Casas, la amiga, la membre de les Plataformes, no cal dir-li massa perquè ella sap bé! Sap del nostre respecte i admiració i sap que malgrat que avui ens ha despertat amb esta mala notícia nosaltres l'entenem i la respectem.

Tampoc cal dir-te Sandra que t'esperem en la lluita ni que la lluita continua, perquè en realitat mai l'has abandonada. Sort en esta nova etapa de la teua vida!
        
                                                                    Plataformes en defensa de les persones en situació de dependència
                                                                                        de la Comunitat Valenciana

30/12/2016

No hay comentarios:

El Supremo reconoce el derecho del dependiente a escoger la ayuda

pregusta a la Consellera y responsable sobre dependencia en la Comunidad Valenciana

pregusta a la Consellera y responsable sobre dependencia en la Comunidad Valenciana
Angélica Such

El Consell debe 23 millones a entidades de discapacitados

El Consell "está reteniendo 23 millones de euros" que tiene comprometidos con diversas entidades asociaciones encargadas de la atención de personas con discapacidad, dijo el secretario de Bienestar Social y Sanidad del PSPV-PSOE, José Mayans. Esta deuda está obligando a estas entidades a asumir incluso préstamos para atender las necesidades de este colectivo.
El dirigente socialista exigió al presidente de la Generalitat, Francisco Camps, que ordene al conseller de Bienestar Social, Juan Cotino, a pagar el dinero que debe a estas asociaciones sin ánimo de lucro. Éstas no han recibido todavía ninguno de los ingresos correspondientes al año 2009, "lo que está provocando su asfixia económica y las está situando en serias dificultades", aseguró.El socialista atribuyó este retraso a la "nefasta gestión que tiene arruinadas las arcas de un Consell situado de espaldas a los ciudadanos". Estas organizaciones están formadas en su mayor parte por familiares y amigos de los afectados y "realizan", según Mayans, "un enorme esfuerzo humano y económico para suplir en muchas ocasiones las carencias a las que tiene sometida el PP el área de Bienestar Social".Mayans subrayó que este "intolerable olvido y dejadez de Camps a la sociedad que más requiere su ayuda" está provocando que algunas asociaciones se vean obligadas a solicitar préstamos en entidades financieras para poder pagar los gastos corrientes.A estos problemas, explicó el secretario del área social del PSPV, hay que añadir los de índole laboral, ya que "los diferentes centros asistenciales son atendidos por profesionales que están teniendo problemas para percibir sus nóminas".

Dos años después y siguen esperando

Dos años después y siguen esperando
Miguelito y Jorge

Cotino da la espalda a los dependientes y sus familias.

El martes dia 24 de marzo, la Plataforma en Defensa de la Ley de la Dependencia de Camp de Morvedre organizó una mesa redonda para tratar el desarrollo de la ley en la Comunidad Valenciana. Fueron invitados representantes de los sindicatos, el subdelegado del gobierno y el CERMI, pero la silla del representante de la Consellería de Bienestar Social estuvo vacia, demostrando así una vez mas el poco interés que tiene el gobierno de Francisco Camps en el desarrollo de la ley de la Dependencia.
Los dependientes y familiares que asistieron al acto mostraron su indignación por este desaire.
La Plataforma comunicó a los asistentes que el día 7 de mayo abrá una concentración y el 23 de mayo una manifestación.

LA LARGA ESPERA DE MIGUELITO

UN DÍA ESTRESANTE. '20 minutos' pasó un día con dos familias con un miembro dependiente en casa para comprobar sus necesidades. Tanto Pepita, la madre de Miguelito (izq), como Mercedes (dcha) no pararon en todo el día. Ambas nos explicaron que "siempre hay algo que hacer o preparar para más tarde". (Imagen: JORGE PARÍS)
Más de 24.600 menores de toda España han solicitado la prestación para la dependencia.
Cientos de españoles siguen esperando la ayuda tras dos años

Denuncian escasez recursos,lentitud y falta transparencia Gobierno valenciano

Confidencial 11 de marzo
La Plataforma en Defensa de la Ley de Dependencia ha denunciado hoy la escasez en la dotación de recursos, la "descarada lentitud" administrativa y la "falta de transparencia y sensibilidad" por parte del Gobierno valenciano para atender a los miles de ciudadanos dependientes que precisan estos servicios.